+48 618 510 513

Adam Szefler

Urodził się w 1990 roku i już od najmłodszych lat przejawiał zainteresowanie gastronomią. Począwszy od podpatrywania dziadków i rodziców podczas przyrządzania domowych posiłków, aż do decyzji o podjęciu w 2006 roku nauki w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Adam od początku nie ograniczał się wyłącznie do wiedzy zdobytej podczas praktyk szkolnych, dlatego też każdy wolny czas poświęcał swojej pasji poszukiwania nowych smaków. Doświadczenie rozwijał w licznych lokalach gastronomicznych takich jak Restauracja Stara Wozownia w Lusowie, Restauracja Italia Sapporito w Hotelu Włoskim czy Hotel Park Poznań.

 

Dziesięć lat doświadczenia, które miał na swojej liście, od czterech lat prezentuje w Restauracji Ratuszova. Adam brał czynny udział w rozmaitych kursach np. kuchni molekularnej, licznych szkoleniach z trenerem biznesu panem Łukaszem Pustelnikiem oraz zdobył wyróżnienie w międzynarodowym konkursie Trendy Chef. Pomimo młodego wieku, jego wybitny talent, kreatywność i zaangażowanie nie pozostały bez uwagi i już w 2013 roku awansował na zastępcę szefa kuchni.

 

Prywatnie Adam wyznaje zasadę, iż to co kształtuje dobrego kucharza, dostarcza inspiracji, pobudza zmysły, rozszerza horyzonty oraz stwarza okazje do zdobywania nowych kontaktów i zawierania przyjaźni to nic innego jak podróżowanie. Sam wykorzystuje każdą nadarzającą się okazję do odkrywania bogactwa kuchni świata. Mając na uwadze zdrowie i dobre samopoczucie ćwiczy i trenuje boks, który pozwala się mu zrelaksować.

RESTAURACJA RATUSZOVA


Stary Rynek 55
61-772 Poznań
info@ratuszova.pl
tel./fax: +48 618 510 513 +48 506 079 185

GODZINY OTWARCIA:
PN.- SB. 12:00-23:00
ND. 12:00-21:00
(ostatnie zamówienie z kuchni)
Lunch Pn.- Pt. 12:00 – 17:00

ZAMÓW JEDZENIE DO DOMU LUB BIURA NA GŁODNY.PL
Przy rezerwacjach powyżej 8 osób stosujemy menu skrócone oraz doliczany jest serwis 10%

* pola wymagane