RATUSZOVA M. SZLACHETKA N. RULEWICZ S.C. realizuje projekt pt. Rozszerzenie działalności firmy Ratuszova na terenie Regionu 5 -województwa dolnośląskie, lubuskie, wielkopolskie poprzez wprowadzenie nowej usługi, w ramach Programu Krajowy Plan Odbudowy i Zwiększania Odporności.


Realizowane przedsięwzięcie dotyczy rozszerzenia działalności przedsiębiorstwa poprzez wprowadzenie nowej usługi w zakresie cateringu dietetycznego. W ramach przedsięwzięcia zaplanowano zakup urządzeń i wyposażenia gastronomicznego niezbędnego do przygotowania, przechowania i transportu potraw. W ramach projektu zakupione zostanie również oprogramowanie do zarządzania zamówieniami oraz niezbędne do obsługi komputery i serwer. Projekt zakłada zastosowanie nowoczesnych rozwiązań i ekologicznych technologii w celu zmniejszenia zużycia energii oraz zwiększenia efektywności energetycznej restauracji. Nastąpi to poprzez zakup nowoczesnego, energooszczędnego wyposażenia gastronomicznego. Zaplanowano również zakup usługi doradczej związanej z analizą dotychczasowego modelu przedsiębiorstwa wraz z propozycją zmian, tj. opracowaniem nowego modelu biznesowego pod kątem rozszerzenia działalności, w tym przygotowaniem strategii rozwoju i wejścia na rynek usług cateringu dietetycznego. Projekt obejmuje także zakup kompleksowych usług szkoleniowych mających na celu podnoszenie kwalifikacji pracowników i kadry zarządzającej związanej z wprowadzeniem nowej usługi w przedsiębiorstwie. Realizowane przedsięwzięcie przyczyni się do pozyskania szerszej grupy klientów oraz zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe. Dzięki realizacji przedsięwzięcia możliwe będzie pozyskanie nowej grupy klientów, aktywnych zawodowo, nastawionych na oszczędność czasu i mających większą świadomość w kwestii zdrowego odżywiania

Celem przedsięwzięcia jest rozszerzenie działalności restauracji Ratuszova poprzez wprowadzenie nowych usług i produktów w zakresie cateringu dietetycznego:
Wartość przedsięwzięcia: 500 966,36PLN
Wartość dofinansowania: 372 417,37 PLN
W wyniku realizacji projektu powstanie nowa usługa w zakresie cateringu dietetycznego.